Workshop notariële tips stichtingen/verenigingen

Bent je lid van een vereniging of ben je bestuurder van een vereniging/stichting? Ben je persoonlijk aan te spreken op het beleid, de financiën en/of de gevolgen? Hoe ga je om met vrijwilligers, donateurs en/of subsidieverstrekkers die graag willen weten wat er met het geld gebeurd? Wanneer een ANBI status aanvragen? Zou je meer willen weten over deze onderwerpen? Meld je dan nu aan voor de Collegetour met een interactieve lezing en workshop op dinsdag 24 november!

Programma
Het programma zal starten met een korte introductie en kennismakingsronde. Hierna volgt een presentatie over verschillende maatschappelijke organisaties, hun doel en organisatievorm. Deze collegetour zal gegeven worden door notaris Jos van Meeren. Na afloop van deze presentatie is er een gemeenschappelijke maaltijd. Na de maaltijd ga je samen aan de slag en worden de verschillende onderwerpen uitgewerkt die betrekking hebben op de statuten en het huishoudelijk reglement in de vorm van een interactieve workshop. Bij je aanmelding kun je specifieke vragen meteen indienen.

15:45 – 16:00 uur: inloop
16:00 – 17.30 uur: presentatie
17.30 – 18.00 uur: maaltijd
18.15 – 19.15 uur: workshop
19.15 – 19.30 uur: afsluiting

Wat is Collegetour Vrijwilligers?
Collegetour Vrijwilligers is een initiatief van Stichting LEFteam en bedoeld als laagdrempelige kennisdeling voor vrijwilligers. Dit doen we door het organiseren van doelgerichte voorlichtingen/presentaties/lezingen/workshops/cursussen en trainingen. Op deze wijze kunnen vrijwilligers, (vrijwilligers)organisaties en burgerinitiatieven hun werk nog beter doen. Het is een manier om nieuwe dingen te leren of op vrijblijvende wijze inspirerende ideeën op te doen. Collegetour Vrijwilligers werkt samen met diverse organisaties in het maatschappelijk veld, maar vooral ook met bedrijven die door kennisdeling een maatschappelijk bijdrage willen leveren.

U kunt zich aanmelden via www.maastrichtdoet.nl tot en met 20 november.
Let op: het aantal plekken is beperkt. Vol=vol. Wacht dus niet te lang!

Voor wie?
De presentatie en workshop is bedoeld voor alle stichtingen en verenigingen in Maastricht. (maximaal 2 personen per stichting/ vereniging)e.

Wanneer
Dinsdag 24 november 2015
16.00 uur tot 19.30 uur

Waar
Elisabeth Strouvenlaan 51A, Maastricht

Kosten
De presentatie en de workshop zijn gratis. Voor de maaltijd vragen wij een bijdrage van € 3,50

Vragen?
Heeft u vragen of wenst u meer informatie. Bel 043 358 19 27 of stuur een mail naar collegetour@lefteam.nl