AANRADER VOOR WIE DURFT

“De IJzeren Kring, opgericht in 1983, is een gezelschap van ongeveer dertig leden met een brede maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke belangstelling. Zij ontmoeten elkaar zes tot zevenmaal per jaar. Meestal wordt een spreker uitgenodigd die komt vertellen over een onderwerp dat voor de leden interessant is.

Wij waren als gezelschap geïnteresseerd in het LEFteam en vroegen het team iets te vertellen over de stichting, de problematieken rondom voortijdig schoolverlaten en het nieuwe fenomeen Hikikomori. Oprichter van het LEFteam, Kim van Arensbergen, hield een enthousiaste presentatie. Zij heeft ons wegwijs gemaakt in de dagelijkse praktijk van de stichting. Maar tegelijk ons ook inzicht gegeven in de problematieken rondom jongeren zonder ‘indicatie’ en hun ouders. We waren zeer onder de indruk.

De locatie was zeer geschikt. We bevonden ons in een soort grote huiskamer, die creatief was ingericht met hergebruikte houten elementen. We voelden er ons thuis. De ruimte is volgens ons geschikt voor kleine en middelgrote groepen tot 50 personen. Bovendien werden we gastvrij onthaald met koffie en thee en tijdens de pauze met wijn, bier of fris en ruim voorziene borrelplanken. We werden bediend door jongeren die op deze manier werkervaring opdeden. Zo zagen we meteen hoe het ervaringsleren in praktijk werd gebracht.

Kortom. Coöperatie Blauwdorp is een absolute aanrader voor iedereen die durft het eens ‘anders’ aan te pakken.”
 
Namens het bestuur van de IJzeren Kring,
Annet Perry-Schoot Uiterkamp, secretaris De IJzeren Kring


Bent u net als IJZEREN KRING op zoek naar een mooie, duurzame en maatschappelijk verantwoorde locatie voor uw evenement? Daar waar jongeren in de praktijk hun talent ontdekken? Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Onze locatie is ideaal voor non-profit evenementen voor kleine én grote groepen (van 10 tot 80 personen), desgewenst met lunch en/of diner.

Kijk voor meer informatie op www.cooperatieblauwdorp.nl